Biogasanläggning i Mönsterås

16 januari, 2023

AKEA valde bland annat oss som maskinleverantör till Kalmarsundsregionens största biogasanläggning. Anläggningen beräknas vara klar under 2025.

Läs mer

Sanering av Kopparverket i Oskarshamn

12 december, 2022

Åter igen valde PEAB oss som maskin- och transportleverantör till det största sanerings objektet i Kalmarsundsregionen. För att lösa transportuppdraget samarbetar vi med GDL. Totalt skall transporteras 300 000 ton material. Jobbet beräknas vara klart under slutet av 2024.

Läs mer

Västerängsskolan Nybro

24 oktober, 2022

Östschakt valdes som leverantör åt Skanska till ett av Nybro Kommuns största anläggningsarbete. Uppdraget Skanska har är nybyggnation, i arbetet ingår sanering och nya ledningar samt markarbeten för nybyggnation. Vårt uppdrag består i att tillsätta schaktmaskiner, dumpers, hjullastare och transporter av schaktmassor/ballast.

Läs mer

Nybyggnation Simhall i Kalmar

15 augusti, 2022

Vi är stolta över att vi valdes som maskin- och transportleverantör av PEAB till nybyggnationen av Kalmar nya simhall. Simhallen beräknas vara klart under 2026. Kostnaden beräknas uppgå till ca 600 miljoner kr.

Läs mer

Sluttäckningen av avfallsanläggning i Mörkeskog

5 augusti, 2022

Östschakt valdes som leverantör av maskin- och transporttjänster av PEAB för sluttäckningen av deponi i Mörkeskog i Mönsterås.

Läs mer

Markarbete nytt reningsverk i Kalmar

15 juni, 2022

Kanonaden valde oss som en av några maskinleverantörer till markarbetet inför det nya reningsverket i Kalmar. Beräknas vara färdigt i slutet av 2027. Totala kostnaden nya reningsverket beräknas till ca 2,5 miljarder kr.

Läs mer

Nytt avtal med Torsås Kommun

1 juni, 2022

Östschakt tecknar nytt avtal med Torsås kommun gällande entreprenadmaskiner och transporter. Östschakt stärker ytterligare sin position som ledande maskin- och transportleverantör i Kalmarsundsregionen. Vi är oerhört stolta och glada över att utveckla vårat samarbete med Torsås kommun. Avtalet gäller tre år med ett optionsår.

Läs mer

Ny kollega

1 april, 2022

Vi har en fortsatt stark position på marknaden och växer ständigt med nya uppdrag och möjligheter, av den anledningen har vi nu avslutat rekryteringen av KAM-säljare på maskinsidan. Vi är mycket glada att hälsa Markus Nilsson välkommen till oss på Östschakt. Han kommer att vara till stor glädje och tillgång för vårt företag. Markus är […]

Läs mer

Nytt avtal med Svevia Beläggning i Sydost

18 mars, 2022

Östschakt tecknar nytt avtal med Svevia Beläggning i Sydost. Avtalet avser beläggningstransporter. Vi tackar för fortsatt förtroende och ser fram emot ett gott samarbeta.

Läs mer

Nytt avtal med Kalmar Kommun

18 augusti, 2021

Östschakt tecknar nytt avtal med Kalmar kommun gällande entreprenadmaskiner och transporter. Detta är Östschakts största kontrakt sedan starten 1973. Östschakt stärker ytterligare sin position som ledande maskin- och transportleverantör i Kalmarsundsregionen. Vi är oerhört stolta och glada över att utveckla vårat samarbete med Kalmar kommun. Avtalet gäller två år med två optionsår.

Läs mer